Om kristaller

Kristaller är aktiva stenar som vi kan använda för att kontakta andra sidans änglar eller andar men även stenar vi kan använda för att hela oss själva, ge oss krafter eller olika möjligheter. Kristallerna hjälper oss att få en bättre tillvaro och läka samt beskydda vår själ.

Varje person har flera kristaller som tillhör sitt stjärntecken och dessutom vissa kristaller att använda för att kontakta sina skyddsänglar. 

Som ett exempel är ametisten en vanlig sten som många känner till som har magiska krafter. Den skyddar mot negativitet och stress, stärker intution och vår andlighet samt har helande krafter som att den skyddar mot huvudvärk och sömnproblem. 

Kristaller för ditt stjärntecken

Det finns ett flertal kristaller för varje stjärntecken men här har jag listat den viktigaste kristallen för ditt tecken.

Väduren 21/3-20/4 Ametist

Oxen 21/4-20/5 Agat

Tvillingarna 21/5-21/6 Topas

Kräftan 22/6-22/7 Smaragd

Lejonet 23/7-23/8 Rubin

Jungfrun 24/8-23/9 Röd Jaspis

Vågen 24/9-23/10 Diamant

Skorpionen 24/10-22/11 Topas

Skytten 23/11-21/12 Granat

Stenbocken 22/12-20/1 Onyx

Vattumannen 21/1-19/2 Akvamarin

Fiskarna 20/2-20/3 Safir 

Källa: "Horoskop och drömtydning - vägar till självförverkligande." av Traude Schneider (1997).

Rådgivning kring kristaller

Bär en kristall på dig så påverkar stenens energi dig och skapar positiva effekter!

Kontakta mig gärna om du vill ha gratis rådgivning om vilka kristaller du bör köpa!

Rena och aktivera dina stenar

Viktigt är att du renar dina stenar eller kristaller när du köpt dem, dels för att ta bort de negativa energier stenen kan ha samlat på sig samt för att aktivera stenen så den blir "laddad". Det ska göra är att lägga stenen i saltvatten (använd vanligt havssalt - en nypa räcker) i tre dagar. Ställ gärna den lilla skålen med saltvatten i fönstret så att stenarna får solljus samtidigt. 

Notera att alla stenar inte tål denna behandling, stenar som angelit, celestin och selenit fräter av saltet så de behöver enbart solljuset. Selenit klarar inte heller av att renas med vatten. Var noga med att kolla upp om din sten tål detta innan du sätter igång.

Du kan lägga alla stenarna i solljus på dagarna för att bibehålla laddningen!