Spådom

Jag har spått sedan jag var i 12-års åldern och varit aktiv ända sedan dess (idag är jag 37 år). Det är mycket roligt att spå och samtidigt lära sig olika tekniker för detta. Jag började med att spå i runor, som jag tillverkade själv enligt instruktioner, och övergick sedan till att spå med vanliga spelkort (de måste också behandlas före enligt instruktioner - viktigt är att utgå ifrån en helt nyköpt kortlek).

Därefter började jag spå med tarotkort och änglakort. Detta är sättet jag spår på än idag. Det är mycket lärorikt att spå med tarotkort då tolkningarna är avancerade och ger dig mycket information. Med tarotkort kan du få svar på vad som helst och du får sanningen så det gäller att vara redo att höra den.  Änglakorten ger dig ärliga, tydliga budskap med positivism som grund. Änglakorten uppmuntrar och tröstar dig i stunder av oro samt ger dig inspiration att utveckla ditt inre.

Det finns även andra sätt att spå som att spå i sump (läsa av mönster i en kaffe- eller tekopp) och spå med pendel, spå med kristallkula eller med hjälp av mönster som i spådomskonsten IChing. 

Vad du än provar så kommer det vara kul och spännande! Viktigt är att du har tydliga instruktioner kring hur du ska gå till väga, det är då spådomarna blir bra. Jag har mest följt Hanna Vennbergs spådomskonster genom åren och hennes bok "Spådomsboken - över 50 sätt att förutsäga framtiden." (1998). Tarot har jag lärt mig ur hennes bok men även av Lars Kristian Holmsens bok "Tarot" (2005) och från olika källor på nätet där jag utökat min repertoar av läggningar.

Framförallt är det övning som gäller med spådomar, ju bättre man kan sin teknik ju bättre kan man tolka spådomarna och det är just det spådom handlar om att tolka svaren till sig själv eller någon annan. 

Vill du lära dig spå i tarot som är det mest klassiska sättet att spå, ska du få din första kortlek av någon annan, jag fick min första tarotlek av min bror. Det är en viktig början på spåendet som säger att du fått gåvan att spå till skänks. 

Det ingår ofta ritualer inför att spå, detta måste du också lära dig för att börja spå "på riktigt". Du måste förbereda kortlekar, rena energier och så vidare för att komma igång. 

Prova dig fram till vad som passar dig bäst och bli inte förvånad om andarna dyker upp för att vara med :)

 

 

Känn känslan av att dina spådomar slår in!