Om spådom

Jag har spått sedan jag var i 12-års åldern då jag började med att spå i runor och har varit aktiv sedan dess (idag är jag 39 år). Det är mycket roligt att spå och lära sig olika tekniker för detta. Det går att spå på många olika sätt som med tarotkort, orakelkort, pendel eller i kaffesump, kristallkula osv.

Mitt intresse för att spå har bara fortsatt och jag tröttnar aldrig!

I tjugoårsåldern började jag spå med tarotkort och senare med änglakort. Detta är hur jag spår än idag. Det är mycket upplysande att spå med tarotkort då tolkningarna är avancerade och ger mycket information. Tarotkorten ger dig svaren på vad som helst och du får sanningen så det gäller att vara redo att höra den.

Änglakorten ger dig tydliga och vägledande budskap med trygg positivism som grund. Änglakorten ger dig inspiration att utveckla ditt inre genom att lära dig identifiera dina känslotillstånd, hjälper dig sätta ord på vilken emotionell situation du befinner dig i just nu och kan även skänka tröst i oroliga stunder.

Det finns även andra sätt att spå som att spå i sump (läsa av mönster i en kaffe- eller tekopp) och spå med pendel, spå med kristallkula eller med hjälp av mönster som i spådomskonsten IChing. 

Vad du än provar så kommer det vara kul och spännande! Viktigt är att du har tydliga instruktioner kring hur du ska gå till väga, det är då spådomarna blir bra.

Jag har följt Hanna Vennbergs spådomskonster genom åren i boken "Spådomsboken - över 50 sätt att förutsäga framtiden." (1998). Tarot har jag lärt mig ur hennes bok men även av Lars Kristian Holmsens bok "Tarot" (2005) och från olika källor på nätet där jag utökat min repertoar av läggningar.

Idag finns det nya bra böcker för att spå i tarot så som Kim Arnolds bok "Tarot -  lär dig tolka korten" (2020) eller Liz Deans bok "The Ultimate Tarot Guide" (2015).

Se länken nedan för att hitta bra tarotläggningar och mer information om tarot!

https://www.thetarotguide.com/tarot-spreads

Framförallt är det övning som gäller med spådomar, ju bättre man kan sin teknik ju bättre kan man tolka spådomarna och det är just det spådom handlar om att tolka svaren till sig själv eller någon annan. 

Vill du lära dig spå i tarot som är det mest klassiska sättet att spå, ska du helst få din första kortlek av någon annan, jag fick min första tarotlek av min bror. Det är en viktig början på spåendet som säger att du fått gåvan att spå till skänks. 

Det ingår ofta ritualer inför att spå, detta måste du också lära dig för att börja spå "på riktigt". Du måste förbereda kortlekar, rena energier och så vidare för att komma igång. 

Prova dig fram till vad som passar dig bäst och bli inte förvånad om andarna dyker upp för att vara med :)

Se längst ner på sidan för att få tips om var du hittar tarotkort att köpa på nätet och hur du väljer medium på ett tryggt sätt!

Lycka till!

Känn känslan av att dina spådomar slår in!

Köp dina tarotkort hos tarotshop

Köp dina nya tarotkort hos en välsorterad grossist, tarotshop, som har kortlekar samt övrigt material du kan behöva när du ska spå. 

Är du helt ny på att spå föreslår jag att du dessutom köper en bok om hur man spår i tarot när du börjar, det kommer att underlätta! 

Det är lättast att spå med enkla vägledningskort som ger själen visdomsord och med änglakort som inte är i tarotform (då krävs återigen mer avancerade kunskaper).

https://www.tarotshop.se/

Tidningen nära ger vägledning om medium

När du beslutat dig för att få en spådom eller medial vägledning kan tidningen nära vara ett bra sätt att få tag på professionella siare/clairvoyanta.

Du ska alltid vara försiktig när du tar kontakt med ett medium utan rekommendationer från en officiell organisation. Samtidigt måste man minnas att många därute har äkta mediala förmågor utan att vara kopplade till officiella organisationer. 

Tidningen nära är en svensk tidning som handlar om andlighet, spådom och mediumskap.

https://www.tidningennara.se/